ساختار سازمانی

(به روز شده در تاریخ 1396/11/30)

در سازمان، تمامی واحدهای سازمانی و پست‌ها تحت عنوان ساختار سازمانی تعریف می‌شوند. وجود ساختار و تشکیلات سازمانی در تمامی سازمانها ضروری است. ساختار سازمانی، زیربنا و شاکله‌ی اصلی هر سازمان را مشخص و تمامی رده‌های سازمان، از بالاترین تا پایین ترین رده به صورت درختواره نمایش داده می‌شود. شمای کلی بخش ساختار سازمانی به صورت زیر میباشد:


نام گزینه شرح
ایجاد‌ برای ایجاد واحد جدید از این گزینه استفاده می‌شود.
ویرایش‌ برای ویرایش اطلاعات یک واحد با انتخاب واحد موردنظر و سپس کلیک روی دکمه ویرایش می‌توان اطلاعات واحد موردنظر را ویرایش کرد.
ویرایش دسته‌ای‌ در صورتیکه اطلاعات مشترک بین چند واحد را بخواهیم به صورت یکجا ویرایش نماییم. با انتخاب واحدهای موردنظر و سپس کلیک روی "ویرایش دسته‌ای" می‌توان اطلاعات را ویرایش نمود.
‌حذف انتخاب واحد موردتظر و سپس با کلیک روی دکمه حذف می‌توان واحد انتخاب شده را حذف کرد.

نکته: در صورتی حذف خواهد شد که پیشینه نداشته باشد.

ادغام واحد‌ از طریق این گزینه می‌توان دو یا چند واحد را ادغام کرد.

نکته: برای ادغام واحد، واحدی که می‌خواهیم حذف شود را ابتدا انتخاب کرده و سپس با کلیک روی دکمه ادغام واحد، واحد موردنظر را انتخاب کرده و تایید می‌نماییم.با این کار اطلاعات واحد حذف شده روی واحد باقیمانده انتقال پیدا می‌کند.

‌فعال‌سازی برای فعال یا غیر فعال کردن یک واحد از این گزینه استفاده می‌کنیم.
تبدیل به‌ برای گرفتن خروجی اکسل از اطلاعات از این گزینه استفاده می‌شود.
‌حذف cache
‌یکسان‌سازی
واحد جدید

برای ایجاد واحد جدید در بخش ساختار سازمانی، مطابق شکل باید از قسمت منو گزینه‌ی "ایجاد" را انتخاب کنید با انتخاب گزینه‌ی "ایجاد" فرمی مطابق شکل زیر نمایش داده خواهد شد که با پر کردن فیلدهای آن و زدن دکمه تایید می‌توان واحد جدیدی ایجاد کرد .


نام گزینه شرح
سازمان‌ در این قسمت سازمان موردنظر را انتخاب می‌کنیم.
‌کد کد واحد را در این گزینه مشخص می‌کنیم.
عنوان‌ عنوان واحد را در این گزینه مشخص می‌کنیم. به عنوان مثال واحد IT.
‌نوع ساختار واحد نوع ساختار واحد را مشخص می‌‎کنیم. نوع ساختار می‌تواند مدیریت، معاونت، انبار، شعبه و ....

نکته: برای ایجاد نوع ساختار واحد در بخش اطلاعات پایه می‌توان ایجاد کردن تا در بخش ساختار سازمانی نمایش داده شود.

مدیر-مسئول واحد‌ مدیر- مسئول واحد هر واحد در این گزینه مشخص می‌کنیم تا در فرایند بتوان مشخص کدام واحدها برای تایید به کارتابل مدیر-مسئول واحد ارسال شود.
محل‌ در این گزینه محل واحد را مشخص می‌‎کنیم. به عنوان مثال تهران، تبریز و ...
‌واحد بالادست اگر واحد موردنظر زیرمجموعه واحد دیگری باشد در این گزینه مشخص می‌کنیم.
نشانی‌ می‌توان نشانی واحد موردنظر را در این قسمت وارد نمود.
‌شرح در صورت نیاز می‌توان شرحی در مورد واحد موردنظر وارد نمود.
صفی/ستادی‌ در این گزینه صفی/ستادی/انبار یک واحد را مشخص می‌کنیم.
فعال/غیرفعال‌ برای فعال یا غیرفعال کردن یک واحد از این گزینه استفاده می‌شود.
ویرایش دسته‌ای

در قسمت درختواره تشکیلات سازمان، با کلیک بر روی هر واحد، اطلاعات مربوط به واحدهای زیر مجموعه‌ی آن، در قسمت تشکیلات سازمان نمایش داده خواهد شد. همچنین می‌توان در قسمت تشکیلات سازمان، با فیلتر کردن هر یک از فیلدهای موجود (کد واحد، نام واحد، واحد بالادست، نوع ساختار واحد، مسئول و ... )اطلاعات مربوط به آن واحد را مشاهده و در صورت نیاز ویرایش کرد. در قسمت تشکیلات سازمان با انتخاب هر واحد، در قسمت منو، قابلیت‌هایی نظیر ایجاد، ویرایش، ویرایش دسته‌ای، حذف، ادغام واحد، فعالسازی و تبدیل به اکسل در اختیار کاربر قرار داده شده که می‌تواند در صورت نیاز از آنها استفاده کند.

مشاهده فهرست واحدها

در قسمت درختواره تشکیلات سازمان، با کلیک بر روی هر واحد، اطلاعات مربوط به واحدهای زیر مجموعه‌ی آن، در قسمت تشکیلات سازمان نمایش داده خواهد شد. همچنین میتوان در قسمت تشکیلات سازمان، با فیلتر کردن هر یک از فیلدهای موجود (کد واحد، نام واحد، واحد بالادست، نوع ساختار واحد، مسئول و ... )اطلاعات مربوط به آن واحد را مشاهده و در صورت نیاز ویرایش کرد.


در قسمت تشکیلات سازمان با انتخاب هر واحد، در قسمت منو، قابلیت‌هایی نظیر ایجاد، ویرایش، ویرایش دسته‌ای، حذف، ادغام واحد، فعالسازی و تبدیل به اکسل در اختیار کاربر قرار داده شده که می‌تواند در صورت نیاز از آنها استفاده کند.

جستجو

براي جستجو بر اساس ستون‌هاي نشان داده شده در تشکیلات سازمانی در قسمت سطر فيلتر در ستون مورد نظر خود کلمه اي را که مي خواهيم تايپ کرده و صبر می کنيم، لازم نيست که همه کلمه را تايپ کنيم کافيست قسمتي از کلمه مورد نظر خود را تايپ و منتظر بمانيم تا فيلتر اعمال گردد. (به عنوان مثال در شکل زیر جستجو بر اساس کلمه فنا در نام واحد شده است).


مرتب سازی

براي مرتب سازي کافيست بر روي عنوان ستون مورد نظر کليک کنیم ، در اينصورت علامت فلش کوچکي روي ستون که نحوه مرتب سازي را نشان مي دهد، ظاهر مي شود. با کليک دوباره بر روي همان ستون جهت مرتب سازي برعکس مي شود. براي برداشتن مرتب سازي و برگشتن به حالت پیش‌فرض بر روي همان ستون همزمان کليد ctrl را نگه داشته و با موس بر روي عنوان ستون کليک می‌کنیم