مدیریت وصله‌های امنیتی، یک قابلیت ضروری سازمانی است. این مقاله قبل از بیان جزئیاتی، برخی از روش‌های متداول برای انجام پچ کردن را توضیح می‌دهد.

 

تکنیک‌های پیشرفته برای مدیریت پچ‌های امنیتی

Patch Management چیست؟

مدیریت پچ، فرآیند استقرار و اعمال به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری است که معمولا برای رفع باگ‌های نرم‌افزار یا مسائل امنیتی است. تقریبا هر سیستم رایانه‌ای، گهگاه به وصله نیاز دارد (از جمله سخت‌افزار رایانه، سیستم‌عامل‌ها، برنامه‌ها و سیستم‌های تعبیه شده مانند دستگاه‌های شبکه). وصله منظم سیستم‌ها، می‌تواند به سازمان‌ها در مدیریت و کاهش خطرات در یک محیط IT کمک کند.

چرا پچ برای امنیت مهم است؟

مدیریت پچ، یک عنصر ضروری از استراتژی امنیت سایبری یک سازمان است که سیستم‌عامل‌ها و برنامه‌های کاربردی اصلاح نشده یکی از دلایل اصلی نقض امنیت سایبری است.

یک فرآیند مدیریت پچ سریع و کارآمد که با نظارت مستمر و شناسایی آسیب‌پذیری‌ها تکمیل می‌شود، می‌تواند به حداقل رساندن خطر حملات کمک کند. علاوه بر بهبود وضعیت امنیتی، سیستم‌های وصله‌کننده، می‌توانند عملکرد خود را بهبود بخشند و خرابی‌ها یا خرابی‌های ناشی از نرم‌افزارهای پشتیبانی‌نشده یا قدیمی ‌را کاهش دهند. در بسیاری از موارد، وصله‌ها دارای مزایا و ویژگی‌های جدیدی هستند که کاربران را خوشحال‌تر می‌کنند یا به کسب‌وکارها کمک می‌کنند کارآمدتر کار کنند.

سیستم‌های مدیریت پچ چگونه کار می‌کنند؟

دو نوع اصلی از سیستم‌های مدیریت پچ وجود دارد:

  1. سیستم‌هایی که چندین سیستم را وصله می‌کنند و
  2. سیستم‌هایی که می‌توانند تنها یک سیستم را وصله کنند.

کسانی که یک سیستم واحد را پچ می‌کنند، بررسی‌های دوره‌ای (pm) را برای یافتن وصله‌های موجود انجام می‌دهند و معمولا وصله‌های جدید را به طور خودکار نصب و دانلود می‌کنند.

با این حال، حفظ سازگاری نسخه‌های نرم‌افزار در یک شبکه شرکتی به‌جای اینکه هر دستگاه وصله‌های دانلودی مستقلی را دانلود کند، به یک رویکرد مدیریت پچ متمرکز نیاز دارد. راه‌حل مدیریت پچ مرکزی از یک سرور متمرکز برای انجام کارهای زیر استفاده می‌کند:

  • بررسی زیرساخت شبکه برای وصله‌های جدید
  • دانلود وصله‌های جدید
  • توزیع وصله‌ها به دستگاه‌های مختلف در سراسر شبکه با توجه به سیاست‌های مدیریت پچ مشخص شده.

این به سازمان شما اجازه می‌دهد از موارد زیر بهره‌مند شود:

  • اتوماسیون. سرور مدیریت پچ مرکزی، مدیریت پچ را خودکار می‌کند و کنترل را بر کل فرآیند گسترش می‌دهد. سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا در فرآیند تصمیم‌گیری و تغییر ایجاد کنند. به عنوان مثال، اگر وصله مشکلی داشته باشد، ادمین می‌تواند ابزار مدیریت پچ را برای جلوگیری از استقرار وصله راه‌اندازی کند.
  • صرفه جویی در پهنای باند. مدیریت پچ مرکزی به حفظ پهنای باند اینترنت کمک می‌کند و سرور را قادر می‌سازد هر وصله را فقط یک بار دانلود کند و سپس آن را در هر رایانه‌ای که به آن نیاز دارد توزیع کند.
  • خدمات ارائه دهنده خدمات مدیریت شده (MSP). علاوه بر عملیات مدیریت پچ در داخل، سازمان‌ها می‌توانند از MSP برای انجام مدیریت وصله امنیتی با سایر خدمات مدیریت شبکه‌ای که به مشتریان ارائه می‌کنند، استفاده کنند. مدیریت پچ MSP می‌تواند به حداقل رساندن کارهای اداری داخلی کمک کند و کارکنان را آزاد کند تا روی جنبه‌های دیگر تمرکز کنند.

سه روش خودکار برای پچ کردن

  1. راه‌حل‌های اختصاصی مدیریت پچ

ابزارهای خودکار مدیریت پچ به طور مرتب وصله‌ها را بدون دخالت انسان اسکن و اعمال می‌کنند. این ابزارها می‌توانند آسیب‌پذیری‌ها را به ‌محض مشخص شدن شناسایی کنند و اطمینان حاصل کنند که تیم‌ها می‌توانند فورا مشکل را آزمایش یا رفع کنند. با انتقال شبکه‌ها به ابر، با استفاده از شبکه‌های متنوعی از سرورها از ارائه‌دهندگان مختلف مانند وب‌سرویس آمازون (AWS) و Google Cloud، اتوماسیون وصله‌ای ‌ابری، پدیدار شد.

2. تجزیه و تحلیل پیکربندی نرم‌افزار (SCA)

این راه‌حل به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا بسته‌های نرم‌افزاری منبع باز را بدون اینکه سازمان‌های خود را در معرض آسیب‌پذیری‌ها و همچنین مسائل قانونی و انطباق قرار دهند، به ‌طور ایمن استفاده کنند. هنگامی که آسیب‌پذیری‌ها در کد منبع باز کشف می‌شوند، اغلب توسط اعضای انجمن پیدا و اصلاح می‌شوند. با این حال، بار به‌روزرسانی کامپوننت به نسخه جدید یا اعمال پچ، بر عهده توسعه‌دهنده است.

این امر دیدی را فراهم می‌کند که به توسعه‌دهندگان و کارکنان عملیات فناوری اطلاعات کمک می‌کند تا خطرات ذاتی اجزای منبع باز را درک کنند، در صورت امکان آنها را به‌روز کنند و در غیر این صورت، آنها را از برنامه‌های تولید حذف کنند.

تکنیک‌های پیشرفته برای مدیریت پچ‌های امنیتی

3. ابزارهای امنیتی Endpoint برای خودکارسازی مدیریت پچ.

ابزارهای امنیتی Endpoint در دهه گذشته به طور قابل توجهی تکامل یافته‌اند. چیزی که به عنوان یک اسکن آنتی‌ویروس را فراهم می‌کند، به پلتفرم‌های پیشرفته‌ای تبدیل شده است که اقدامات دفاعی متعددی را ارائه می‌دهند. ابزارهای امنیتی، می‌توانند به سازمان‌ها کمک کنند تا آسیب‌پذیری‌ها را شناسایی کنند و به‌طور خودکار وصله‌های امنیتی را در زمان‌های از پیش تعیین ‌شده، مستقر کنند.

امیدواریم این مقاله برای ارتقای توانایی خود در مدیریت وصله‌ها برای کاهش خطرات امنیتی، مفید باشد.

 

منبع: itsm.tools

مقاله‌های بیشتر