مدیریت تغییر یا Change Management در بخش Service Transition در چارچوب ITIL معرفی شده است. مديريت تغييرات با بهكارگيري روشهای استاندارد براي كنترل، اجرا و ارزيابي تمامي تغييرات مورد نیاز زيرساختهاي واحد فناوری اطلاعات به منظور پاسخگويي سريع و اثربخش به تغییرات، به گونهاي كه كمترين تأثیر را بر كيفيت خدمات داشته باشند طراحی شده است. هدف از مدیریت تغییرات، شناسایی و ثبت تغییرات اساسی، برنامهریزی و آزمون تغییرات، تشخیص و ارزیابی اثرات تغییر بر روی سیستم و سرویسها و … میباشد.
فرایند مدیریت تغییرات را در سازمان خود مکانیزه کنید
تغییر در سازمان (فناوری اطلاعات) می تواند تغییرات کوچک یا بزرگی باشد که یا به دلیل رفع رخدادهای پرتکرار و یا بهبود عملکرد و فرایندها می باشد. نرم افزار Helpdesk گاما فرایند تغییرات را که از درخواست دهنده تغییر (RFC) شروع می شود و در کمیته تغییرات (CAB) مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد تا انتهای کار تعریف کرده تا مجری تغییر مجموعه اقدامات لازم را برای انجام تغییر صورت دهد.
فرم RFC مناسب برای درخواست تغییر
در سامانه Helpdesk گاما شما به راحتی می توانید از طریق فرم RFC موارد مربوط به تغییر مورد نظر را مشخص کرده و برای مدیر تغییر ارسال نمایید. آیتمهای مهمی که در این فرم توسط متقاضی تغییر (که می تواند مسئول تغییر نیز باشد) مشخص می شود شامل مواردی از جمله: مدیر (Owner) تغییر، اولویت، موضوع تغییر، خلاصه، دلیل تغییر، میزان ریسک و … است.
هزینه تغییرات را به آسانی مدیریت کنید
هر تغییری برای سازمان هزینه بر خواهد بود. هزینه ها شامل هزینه تامین تجهیزات، منابع انسانی، ابزارها، زمان و … می شود. در نرم افزار Helpdesk گاما هزینه قطعات و خدمات ثبت می شود و به صورت دسته بندی شده به شما خواهید دید که هزینه هر تغییر در سازمان شما چقدر بوده و آیا بیشتر از پیش بینی انجام شده بوده است یا خیر.
درخواستهای تغییر را اولویت بندی کنید
درخواست تغییر را RFC توسط متقاضی تغییر که می تواند کارشناس IT یا یکی از مسئولین باشد ایجاد شده و در کمیته CAB که متشکل از افراد تصمیم گیرنده و گروهی از مسئولین مرتبط با نوع تغییر می باشد مورد ارزیابی قرار می گیرد. تغییرات از درجه اهمیت مختلفی برخوردارند که این درجه اهمیت بستگی به نوع تغییر مورد نظر و تاثیرگذاری آن بر سایر سرویسها و تجهیزات می باشد. اولویت بندی تغییرات با توجه به درجه اهمیت شامل اولویت بسیار بالا، بالا، متوسط، پایین می باشد.
قابلیتهای گاما ITSM
گاما ITSM دارای قابلیتهایی از جمله موارد زیر میباشد:
- مدیریت درخواست (Request Fulfillment)
- مدیریت تجهیزات (Asset Management)
- مدیریت انبار (Inventory Management)
- مدیریت پایگاه دانش (Knowledge Base Managemet)
- مدیریت توافقنامه سطح خدمت (SLA Management)
- مدیریت سرویسهای دورهای (PM)
برای آشنایی با دیگر قابلیتهای گاما ITSM، از صفحه ویژگیهای گاما دیدن فرمایید.