مدیریت تجهیزات و دارایی به همراه سطوح درخت کالا در گاما ITSM
مشتریانی که قصد دارند از گاما برای مدیریت و نگهداری داراییها استفاده کنند و ماژول Asset Management را خریداری کردهاند، بایستی قبل از تعریف دارایی، درخت کالا را تعریف کنند. درخت کالا دارای 4 سطح میباشد:
- سطح اول: گروه کالا product group
- سطح دوم: کالا product
- سطح سوم: برندbrand
- سطح چهارم: مدل کالا model
پویش خودکار تجهیزات شبکه
بدون صرف وقت زیاد برای جمع آوری اطلاعات سیستمها شما می توانید با استفاده از امکان “اسکن خودکار تجهیزات” به راحتی و در کمترین زمان شناسنامه تجهیزات دستگاههای داخل شبکه خود را جمع آوری کنید. مزیت این روش علاوه بر ذخیره زمان و انرژی شما، دقت بالای جمع آوری اطلاعات می باشد. همچنین این ویژگی گاما به شما گزارشی برای مقایسه اسکن های جدید با اسکن قبلی می دهد که به راحتی می توانید تغییرات شناسنامه ای اسکن های جدید با اسکن قبلی می دهد که به راحتی می توانید تغییرات شناسنامه ای تجهیزات خود را مدیریت نمایید. اسکن تجهیزات گاما بصورت هوشمند تغییرات را از طریق “اعلانها ” به شما نمایش می دهد.
گاما بزرگترین نگرانی شما برای جابجایی تجهیزات بین واحدهای مختلف را برطرف می کند
با گاما جابجایی تجهیزات بدون هماهنگی با بخش IT را کنترل کنید. یکی از بزرگترین مشکلات بخش فناوری اطلاعات هر سازمانی جابهجا کردن تجهیزات از یک واحد به واحد دیگر بدون اطلاع و هماهنگی با IT می باشد. در گاما الگوریتمهایی تعریف گردیده که در صورت جابهجا شدن تجهیزات از یک واحد به واحد سازمانی دیگر، شما از این نقل و انتقالات مطلع گردید. همچنین شما می توانید متوجه شوید که در بازه زمانی مشخص چه دستگاههایی اصلا روشن نشده اند. این امکان به شما کمک می کند تا دستگاههای بلااستفاده را شناسایی کرده و آنها را به بخش خودتان (فناوری اطلاعات) بازگردانید.
مدیریت دقیق هزینه ها و زمان صرف شده برای تجهیزات
شما برای تجهیزات و تعمیرات آنها زمان و هزینه صرف می کنید. این هزینه ها شامل هزینه قطعات (مصرف رم، هارد، کارتریج و …) و هزینه خدمات (نصب ویندوز، تعمیر دستگاه و …) می شوند. برای دستگاههای خراب قطعاتی مثل Ram، HDD، CPU و … استفاده کرده و برای رفع مشکلات تجهیزات اقداماتی از قبیل تعمیر، نصب ویندوز و … انجام می دهید که هر کدام از این اقدامها و خدماتی که ارائه می کنید دارای ارزش ریالی می باشند. گاما تجهیزات پر هزینه را به شما معرفی کرده و به شما می گوید که کدام دستگاهها بیشترین هزینه و زمانرا از کارشناسان فناوری اطلاعات گرفته و آنها را درگیر کرده است. بر این اساس شما به راحتی می توانید دستگاههایی که دیگر ارزش تعمیر کردن ندارند را شناسایی کرده و برای کاهش هزینه ها و ذخیره زمان خود در صورت امکان آنها را اسقاط نمایید.
حفظ سوابق تغییرات تجهیزات
یکی از مسائل مهم در مدیریت تجهیزات و دارایی سازمان بحث سوابق و تاریخچه تجهیزات می باشد.شما می توانید در هر لحظه سوابق مربوط به هر تجهیز از جمله تاریخچه تغییرات واحد، تاریخچه قرادادهای هر تجهیز، تغییر وضعیت تجهیز، استفاده کنندگان دستگاهها و … را مشاهده نمایید. همچنین وقتی درخواستی برای تجهیزی ثبت می گردد مسئولین IT می توانند به راحتی مشاهده کنند که قبلا این دستگاه چند مرتبه خراب شده است، چقدر زمان برای آن صرف شده و چه اقداماتی توسط چه افرادی روی آن صورت گرفته است.
تجهیزات اشتراکی سازمان خود را مدیریت کنید
در هر سازمانی تجهیزاتی وجود دارد که در هر واحد به صورت اشتراکی استفاده می گردد. به عنوان مثال در برخی واحدها چاپگرهایی وجود دارند که همه افراد واحد از آن استفاده کرده و در صورتی هم که بخواهند در رابطه با آن چاپگر درخواست ثبت کنند می توانند در لیست تجهیزات خود مشاهده نمایند.
آمار تجهیزات و شناسنامه آنها همیشه در دسترس شما خواهد بود
یکی از گزارشهای پرکاربرد در نرم افزار Helpdesk گاما، “گزارش تجهیزات بر اساس ساختار سازمانی” می باشد. این گزارش به شما نشان خواهد داد که در هر معاونت چه تعداد دستگاه موجود است و از چه قطعاتی استفاده می کنند. این گزارش به حالتهای مختلف (درختی، فهرست، ماتریسی) در دسترس خواهد بود.
برخی گزارشهای کاربردی در مدیریت دارایی گاما ITSM
- داراییهای پر درخواست: به سرعت داراییهای که بیشتر دچار مشکلات میشوند را شناسایی کنید و به صورت ریشهای مشکلات را حل کنید.
- داراییهای پر هزینه: هزینه قطعات مصرفی مانند کارتریج، power و … به همراه هزینه خدماتی مانند recovery به ازای هر دارایی را محاسبه کنید.
- محاسبه MTBF برای هر دارایی: فاصله بین دو خرابی یک دارایی را محاسبه کنید. این یکی از شاخصهای بسیار کاربردی و مدیریتی برای بهبود و تصمیم سازی است.
- سابقه جابجایی یک دارایی: هر دارایی از زمان ورود به چرخه خدمات تا زمانی که دارایی اسقاط شده و از سازمان خارج میگردد، در دست چه افرادی بوده، چه تعمیراتی احتمالا بر روی آن انجام شده، در چه واحدهای سازمانی استفاده شده و …
- اسکن تجهیزات به کمک Agent و بر اساس wmi: مشخصات کلاینتها از قبیل قطعات، نرمافزارهای نصب شده، نام کامپیوتر را بر میگرداند.
قابلیتهای گاما ITSM
گاما ITSM دارای قابلیتهایی از جمله موارد زیر میباشد:
- مدیریت درخواست (Request Fulfillment)
- کاتالوگ خدمات (Service Catalog)
- مدیریت انبار (Inventory Management)
- مدیریت پایگاه دانش (Knowledge Base Managemet)
- مدیریت توافقنامه سطح خدمت (SLA Management)
- مدیریت سرویسهای دورهای (PM)
برای آشنایی با دیگر قابلیتهای گاما ITSM، از صفحه ویژگیهای گاما دیدن فرمایید.